Upcoming events

Do you like this?

Jon Jang CD Release Concert June 19 2019

Wednesday, June 19, 2019 at 07:30 PM
Jazz in the Neighborhood's photo.

The Jon Jangtet ensemble celebrates the release of The Pledge of Black Allegiance, dedicated to Yuri Kochiyama and Malcolm X. This is their first CD and features Jang’s work “Can’t Stop Cryin’ for America: Black Lives Matter” as well as other works by Jang that are a hybrid of Chinese music and jazz.

Performers for this event are Hitomi Oba, tenor saxophone; Nick DePinna, trombone; Jon Jang, piano, Lisa Mezzacappa, double bass, Deszon X. Claiborne, multiple percussion.

Joining them as the JITN Emerging Artist will be drummer Jayla Hernandez.

At California Jazz Conservatory, Rendon Hall. Doors open at 7pm.
Tickets: $20 general / $10 full-time students

For tickets: https://cjc.edu/concerts/?eid=34836


Japan Day 2019

Sunday, June 30, 2019 at 12:00 PM

Celebrate the Japanese cultural heritage of Japantown! Enjoy the GenRyu Arts production of Japanese artists from Tokyo, Chicago, and the Bay Area. Experience Japanese cultural arts, music and dance. FREE

Schedule of events:

OUTDOOR PEACE PLAZA STAGE:
12:00PM ­12:15 PM Asian Improv Midwest & Genryu Arts
(stage preset for Fujima kai)
12:15 PM­12:30 PM Soke Fujima Ryu Fujima Kansuma Dance Ensemble of
(5 min stage reset) Los Angeles
12:35 PM ­ 1:05 PM S uio Ryu Lai Kenpo group and Gen Ensemble
(5min stage reset)
1:10 PM ­ 1:40 PM Tamagusuku Ryu Senju Kai Frances Nakachi Ryubu
(5min stage reset) Dojo­ Hawaii
1:45 PM ­ 2:20 PM Gen Taiko
(10min stage reset)
2:30 PM ­ 2:45 PM Soke Fujima Ryu Fujima Kansuma Dance Ensemble of
(5min stage reset) Los Angeles
2:50 PM ­ 3:20 PM Tsukasa Taiko
3:20 PM ­ 3:50 PM Women Poets and Suio Ryu Lai Kenpo Group
3:50 PM ­ 4:30 PM Gintenkai National Project

EAST MALL STAGE:
12:00PM­12:15 PM Washi Ningyo with Rochelle Lum
12:15 PM ­1:15 PM SF Koto Group Hanaikada
1:15 PM ­ 1:30 PM Origami­ PaperTree Linda Mihara
1:35 PM ­ 1:50 PM Shodo Demonstration ­ Rev. Kawahatsu Sensei
2:00 PM ­ 2:15 PM Mataro Doll Demonstration ­SF East Mataro Miyabikai
Merry Nishimura
2:15 PM ­ 2:35 PM Tamagusuku Ryu Senju Kai Frances Nakachi Ryubu
(5min stage reset) Dojo­ Hawaii
2:40 PM –3:15 PM Sanjuro Toyoaki Shamisen
6 tables total (1 for stage demonstrations, 1 for
backstage, and 4 for art workstations all day)
3:20 PM ­ 4:00 PM Tamagusuku Ryu Senju Kai Frances Nakachi Ryubu
Dojo­ Hawai


Host your own event
Asian Improv aRts
Founded in 1987, Asian Improv aRts’ (AIR) mission is to produce, present and document artistic works that represent the Asian American experience.